Recenze :Vampire in the garden

 Počet dílů: 5 x 26 minut
Studio: WIT
Žánr: Supernatural, Upíři 
Hodnocení: * * * * *

Anime je k dispozici na Netflix |  Anime-planet 

Velice zajímavé anime, které si hraje s myšlenkou, že se přemnožili upíři a lidé jsou nuceni žít v něčem jako 'světelné hradby' , které je mají ochránit před upíry. Téměř celá země patří upírům a ze strachu, že číhají ve stínech jsou lidé nuceni omezit veškerou hudbu a kulturní způsoby života. Ovšem co když se dvě dívky zcela odlišné stanou přáteli? Může fungovat přátelství mezi upírem a člověkem? 

Docela pěkný kousek s yuri tématikou a dá se říct neohraným příběhem ačkoliv takových příběhů je mraky tento opravdu vyniká. Animace je jednoduchá, ale má své kouzlo. Trošku mě mrzí konec více sem děvčatům fandila a tak mě lehce zklamal a také jsem ho oplakala, ale pokud vám nevadí smutný konec tak velice doporučuji tuto jednohubku shlédnout. 

Document
Pozor Spoiler
Momo je dcerou hlavní důstojnice, která chce zneškodnit upíry. Ovšem Momo by ráda našla ráj , kde žijí společně upíři po boku lidí. To je však po boku matky jen sen, do chvíle než Momo uteče při útoku upírů. Tam se seznámí s upirkou Fine se kterou společně uteče a společně se vydávají hledat onen ráj. Momo i Fine spojuje jejich láska k hudbě. Po nějaké době to už vypadá, že Momo a Fine našli ráj, jenže vše je jen iluze. Nakonec se strhne bitka a ač Fine a Momo utečou, Fine umírá. Ještě než Fine umře vyzná se Momo.

Komentáře

Okomentovat