Kde se učit Japonštinu

 

Sama moc dobře znám pocit, když se chce člověk učit nový jazyk, ale nechce se mu hned investovat do učebnic. Mám pro vás tedy pár tipů na učebnice bezplatně případně učebnice , které se vyplatili nám. Samozřejmě nejlepší je si zaplatit kurzy a chodit tam - je to rychlejší, odpadá starost se sháněním podkladů a taky máte někoho kdo vám vše vysvětlí a celé učivo s vámi projde..


1.Učebnice

Nejlepší učebnice je od nakladatelství Leda- obsahuje učebnici, pracovní sešit pro procvičování, sešit s klíčem a CD s nahrávkami cvičení a editorem písma. Takže pro někoho kdo se chce učit japonsky ideální. Bohužel tomu odpovídá i cena okolo 600,-. Nakladatelství Leda také vypustilo Japonsko - český slovník . Samozřejmě to nejsou jediné učebnice, ale přiznám se, že jsem se ještě nesetkala s lepší. Samozřejmě existuje i japonština pro samouky, která je ke stažení. Ta mi však nepřijde až tolik přehledná. Pokud vám nedělá problém ani angličtina daleko větší výběr učebnic najdete v anglickém jazyce. 


2.Stránky s lekcemi

Na internetu toho najdete hodně a japonština není vyjímka. Loecsen nabízí možnost procvičovat si japonštinu i se zvukem což je naprosto super. Navíc máte možnost kvízu z učiva, které probíráte. Další takovou stránkou je Japonština osu, kde toho naleznete daleko více.Od slovníku až po cvičení. Což je taky super. Vše je na obou stránkách dobře a srozumitelně vysvětleno. 

 

3.Youtube

Samozřejmě třeba právě různé znaky (kanji,etc) je skvělé se naučit přes youtube , kde vidíte jednotlivé kroky jak se daný znak píše. Krom toho tam, ale naleznete také spousta kanálů, které se zaměřují na vyučování Japonštiny. 

Japanesepod101 

Jak psát a číst Hiraganu  Katakana 


4. Aplikace v mobilu

Je spousta aplikací v mobilu, kde se člověk může tak samo učit. Samozřejmě některé placené jiné zdarma. Za sebe nejvíc doporučuji Japanese writer je to skvělá aplikace pro natrénování psaní Hiragany a katakany. Učivo leze do hlavy fakt dobře. Hey Japan - další milá aplikace, která je zdarma a dokonce má připomenutí...  (Na mobilu se ty appky opravdu takto jmenují..) Ještě Lingodeer je hodně dobrý. 


5.Pinterest 

Nenajdete tam úplně vše, ale dost věci určitě ano. Bohužel se z většiny jedná spíše o slovíčka a vše je v Aj. Ale za mě je fajn, že si to můžu přepsat do mobilu a díky tomu se člověk dost naučí....  Taky tam najdete opravdu vše od barev až po rodinu a nemusíte dlouze hledat což je velké plus.


Tímto bych ukončila tento článek. Určitě by se našlo ještě několik dalších věcí ze kterých lze čerpat a učit se japonštinu at už zdarma nebo placené. Jen jsem chtěla dát tip těm, kteří nechtějí hledat nebo chtějí opravdu osvědčené rady. A co vy? Učíte se japonštinu? Chcete podobný článek i s Korejštinou? 

Komentáře