Doručovací služba čarodějky Kiki

                                                     Název: Doručovací služby čarodějky Kiki

Japonský název: Majo no Takkyubin

počet dílů: 1

rok vydání: 1989 - Studio Ghibling

předloha: Kniha

Drama / Fantasy / Dobrodružný

ke stažení: i s dabingem zde


 

V tomto filmu nejde téměř o nic, jen o vyprávění jedné malé čarodějky jménem Kiki, která neumí nic jiného než létat.V doprovodu svého kocoura jménem Jiji. Kiki i se svým koucourem přistane v městečku a založí si svou vlastní doručovací službu.

 

!Pozor spoiler!

Každá čarodějka ,která dovrší věku 13 let se musí vydat do světa a najít si město ve kterém se usadí na rok ,aby dokázala samostatnost a soběstačnost. Kiki však neumí nic jiného než lítat na koštěti narozdíl od jiných čarodějek. Její maminka vytváří lektvary ,které léčí a cestou za svým městem potká čarodějku ,která umí věštit nejen lásku.

Kikin osud se naplní a ona musí letět a najít si své město. To však není tak lehké jak by se na 1 pohled zdálo. Začně velká bouřka a tak se Kiki schová do nákladního vlaku ,který veze dobytek.

Nakonec však skončí ve svém vysněném městě s výhledem na moře.

A nějakou náhodou se dostane k těhotné pekařce. Vše začne když si tam u pekařky zapomene paní dudlík. Těhotná pekařka jí chce odnést avšak Kiki se nabídne. A tak pekařka ubytuje u sebe Kiki s tím,že jí vypomůže a Kiki si založí svou vlastní doručovací službu.

Kiki se začne dařit a dokonce si najde kamarádku díky které splní službu kterou má a díky které nalezne znovu svou magickou sílu o kterou přijde,protože se začne bavit se svým kamarádem.

Nakonec ho však Kiki zachrání ze vzducholodě ,která havaruje a nalezne zpět svou magickou sílu.

 

// Omlouvám se za zkrácení, ale nechci vyzvonit všechno. :)

 

Mé hodnocení

I přesto jaký rozpočet měli a že je anime z roku 1989 se mi líbí stejně jako Laputa. Je to takové odpočinkové anime pokud už nevíte na co se podívat nebo nechcete nic složitého. ANime dávají občas i v telce a tohle bylo mezi nimi. Ti co jej neviděli stydte se :) Doporučuji ;) Mimochodem anime lze pustit i dětem. :)Nic složitého na chápání v něm není.Krom toho že animace je trochu starší si myslím ,že tohle anime se opravdu povedlo.

 

 

Komentáře