Pleťová voda z ovesných vloček


Dlouho tu nebyl žádný recept na nějakou pleťovou vodu či kosmetiku bez chemie. Dnes jsem to chtěla napravit a tak mám pro vás recept na rychlou, levnou a jednoduchou pleťovku. Používám jí vždy před a po odlíčení, ale třeba i ve dnech kdy se nelíčím vůbec. 

Potřebujeme: Ovesné vločky 

Jak na to?: Já zvolím misku (hrníček) podle toho kolik pleťové vody dělám. Doporučuji nedělat jí zbytečně moc, vydrží vám tak 2-3 týdny, do lednice nedávám, ale opět je nutno říct, že doma máme kolem té dvacítky. Pokud se doma topí pak jí, ale do ledničky dávám. Tím chci říct, že pokud tolik netopíte v klidu vám vydrží v chladnější místnosti.Zvolím teda podle toho kolik jí dělám misku nebo hrníček a naberu si vločky. Zhruba hrstku, dvě. Ony ty vločky nasáknou takže někdy je lepší víc. No a zaliju horkou vodou. Následně promíchám, nechám pustit tu vodu a scedím. A je hotovo. ;)

Ovesná koupel: Vodu z ovesných vloček můžete přidat i do vany pro sebe nebo pro děti. Kůže po ní bude vláčná a jemná. Vločky se doporučují i na různé ekzémy. Takže doporučuji prostudovat a vyzkoušet. Ačkoliv dneska už se dá koupit přímo ovesná koupel, kterou jsme měli stojí okolo 60 kč a opravdu paráda. Určitě po ní v lékárnách mrkněte. Zbytek tím myslím vločky můžete například sníst, já si je dávám s jogurtem a nebo dát pejskovi. Jsou obzvlášť dobré když má pejsek průjem a navíc jim chutnají. 

Maska z ovesných vloček: Pokud vločky necháte v hrníčku několik minut stát máte levnou a skvělou masku na pleť. Stačí si hmotu nanést na obličej nechat zhruba 20 minut a smýt. Dobře poslouží i jako peeling. 

A k čemu je taková pleťovka dobrá? Vyživují pokožku, ta je následně jemná a hebká a taky lehce vypnutá. Je taky vhodný na citlivou pleť, pomáhá při různých pleťových vyrážkách a ekzémech, urychluje hojení, má protizánětlivé účinky. 

Mimo to do budoucna bych chtěla zkusit právě z ovesných vloček suchý šampón, tak držte palce. :) 

Komentáře